Tivat – Predstava “Uspomene Sare Bernar”


U srijedu 23.11.2022. godine sa početkom u 20 h u velikoj sali Centra za kulturu Tivat biće izvedena  pozorišna predstava “Uspomene Sare Bernar”, Hercegnovskog pozorišta i JUK „Herceg fest”.

   Predstava je rađena prema tekstu Džona Marela, u adaptaciji i režiji Staše Koprivice ,a u  predstavi igraju Tanja Bošković i Dejan Đonović.

      Rediteljka o predstavi, u kojoj se Diva sjeća svojih trijumfa i padova, koje bilježi njen sekretar, kaže: “Strah od sopstvene smrtnosti se najlakše pobjeđuje tako što se potrudiš da, jednostavno, postaneš besmrtan. Sara Bernar je još za života osigurala sebi tu božansku poziciju, ali to joj nije bilo dovoljno. Valja se pripremiti za odlazak u vječnost, baš kao i za svaku drugu premijeru predstave. Smrt valja probati i probati, dok se ne nauče i tekst i mizanscen. Sara je zamislila da njena izvedba bude veoma potresna tragedija, ali pošto istovremeno mora da se izbori sa svojim prozaičnim i tvrdoglavim sekretarom Žoržom Pituom, nekako je ispalo da su se oboje našli u komediji. I to – komediji karaktera.

   Dok pratimo apsurdni sukob ova dva tako različita, a jednako uporna karaktera, prisustvujemo priči o jednom kompleksnom, nesavršenom i veoma napornom prijateljstvu. Ali, na kraju krajeva, takva i jesu sva prava prijateljstva. Svaka naša životna uloga vrijedi”.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 10 evra.

Informacije i rezervacije na broj telefona 069-342-799.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × five =