Tivat – Premijera predstave “Sitnice koje život znače”


Centar za kulturu Tivat, Narodno pozorište Beograd i BeoAtr Beograd

Petak, 12.avgust 2022.g.

Premijera pozorišne predstave “Sitnice koje život znače”

Petak, 12.avgusta 21:00h Velika sala Centra za kulturu Tivat


Pozorišna predstava “Sitnice koje život znače” premijrno će bit izvedena u petak 12.avgusta u Velikoj sali Centra za kulturu Tivat sa početkom u 21čas. Ovo je  treća premijera na ovogodišnjim  Purgatorijama, a rađena je u koprodukciji  Centar za kulturu Tivat sa Narodnim pozorištem iz Beograda i Beo Art-om  iz Beograda.

Glumačku postavu čine: Mladen Andrejević, Nela Mihailović, Vanja Ejdus, Dušan Matejić, Nina Nešković i Rade Ćosić. 

U autorskom timu su: reditelj Andrej Nosov, dramatiza potpisuje Đorđe Кosić, scenograf je Dejan Todorović, kostimografkinja Selena Orb, muziku je kompovao  Draško Adžić,  scenski pokret Marija Milenković.

Saradnici na predstavi su Aleksandra Lozanović (pomoćnik reditelja), Marija Kovačević (izvršni producent), Sanja Ugrinić Mimica (inspicijent) i Gordana Perovski (sufler).

„Sitnice koje život znače“, po tekstu jednog od najpopularnijih italijanskih pisaca današnjice Lorenca Maronea, u dramatizaciji Đorđa Кosića i režiji Andreja Nosova govori o ljubavi, prijateljstvu i pomoći u čijem fokusu se nalazi penzionisani knjigovođa Čezare, „staro džangrizalo“ koji pred sam kraj života dobija želju da iz korijena promijeni svoj karakter

Reprize  su 13. i 14.avgust u Velikoj sali Centra za kulturu Tivat

Beogradska premijera biće održana u oktobru u Narodnom pozoristu, na Sceni „Raša Plaović“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two × 3 =