Tivat – Zatvaranje festivala, dodjela nagrada i koncert Crnogorskog kamernog orkestra


U srijedu 31.08.2022. godine sa početkom u 21 h na maloj sceni Atrijuma Buća, Centra za kulturu Tivat biće upriličeno zatvaranje festivala i dodjela nagrada, a u čast nagradjenih biće izveden  koncert Crnogorskog kamernog orkestra.

    Crnogorski kamerni orkestar (CKO) je osnovan 2022. godine, koji čine profesionalni muzičari, ujedno i članovi Crnogorskog simfonijskog orkestra. Misija Crnogorskog kamernog orkestra je pružanje prilike za upoznavanje i uživanje u umjetnosti kamerne muzike, okupljajući izvođače, publiku i kompozitore. Svojim izvedbama i djelima po narudžbi, cilj je predstaviti čitav niz repertoara kamerne muzike od djela klasične do savremene muzike, s posebnim akcentom na crnogorske autore. Važno je uspostaviti osjećanje bliskosti između izvođača i publike, koji pojačava osjećaj zajedništva i dubljeg muzičkog iskustva, kao i promovisanje stvaralaštva crnogorskih kompozitora.

   Crnogorski kamerni orkestar se premijerno predstavio publici u okviru 23. festivala Podgoričko kulturno ljeto. Članovi Crnogorskog kamernog orkestra su: Marko Simović, Slađana Mijović, Dušan Rakonjac  i Marija Đuranović (prve violine), Nenad Jovanović, Sonja Vojvodić i Verica Čuljković (druge violine), Uroš Lapčević i Petar Obradović (viole), Milan Ninković i Ana Zakrajšek (violončela), Vasilije Gagović (kontrabas) i Sara Arianna Serhatlić (dirigent i osnivač).

Sara Arianna Serhatlić je dirigent i muzički pedagog. Magistrirala je na Muzičkoj akademiji Univerziteta Crne Gore, u klasi maestra doc. mr Daria Vučića. Tokom postdiplomskih studija, pet semestra je bila saradnik u nastavi na predmetu Orkestar sa poznavanjem orkestarske literature na Muzičkoj akademiji Univerziteta Crne Gore. Sarađivala je sa Crnogorskim orkestrom mladih, Orkestrom Muzičke akademije  sa Cetinja i Orkestrom i horom Don Bosko centra iz Podgorice. Dobitnica je nagrada Univerziteta Crne Gore i Prijestonice Cetinje, stipendija Konrad Adenauer fondacije iz Berlina, Atlas fondacije i Ministarstva prosvjete.

PROGRAM;

Edvard Grig – Holberg svita, Op. 40

Otorino Respigi – Antičke igre i arije, svita br. 3

Senad Gačević – Alla Turca (2019)

Aleksandar Perunović – Queen (2001, orkestarska verzija 2007) 


Ulaz slobodan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


thirteen + eighteen =