Treći međunarodni festival lutkarstva – hiljade mališana posjetilo i učestvovalo na festivalu

 

Medjunarodni festival lutkarstva Podgorica

 
 

Treći međunarodni festival lutkarstva koji se održava od 10. do 14. septembra 2014. u Podgorici u KIC-u Budo Tomović okuplja na hiljade mališana i njihovih roditelja u Podgorici, Nikšiću, Beranama, Herceg Novom i Kotoru. U Podgorici se, pored festivalskih predstava, odigravaju i prateći programi na kojima učestvuju mališani iz cijele Crne Gore.

 

Treci festival - 4

 

U subotu 13. septembra u 18 sati u sali Dodest će se odigravati predstava „Ružno pače” Gradskog pozorišta iz Podgorice, dok će od 20 sati još jednom igrati “Priče iz Kine” šangajske lutkarske akademije,  u velikoj sali KIC-a Budo Tomović.

Treci festival - 5Posljednjeg dana Festivala, u nedjelju 14. septembra, od 18 i od 20 sati, u velikoj Sali KIC-a, predstaviće se ukrajinski Teatar lutke i glumca iz Ternopolja sa predstavom “Hroma patkica”. Nakon drugog izvođenja predstave, uz podršku malih izvođača iz hora Zvjezdice i DKC Bjuti, biće biće proglašene nagrade Festivala. Ceremonija proglašenja nagrada i zatvaranja Festivala odigravaće se u velikoj sali KIC-a Budo Tomović.

Treci festival - 3Ulaz na sve predstave, i ove godine, je BESPLATAN.

Gosti izvođači su jako zadovoljni organizacijom i boravkom, a većinu su pozdravili ambasadori njihovih zemalja u Crnoj Gori koji posjećuju predstave svojih, ali i teatara drugih zemalja.

Treci festival - 2Značajnu podršku za okupljanje ovakve ekipe organizatori duguju Ambasadama Narodne republike Kine, Republike Turske i Turskom kulturnom centru „Junus Emre”, te Ambasadi Republike Ukrajine i Slovenije, sve u Crnoj Gori. Kako se Festival finansira od strane sponzora i donatora, brojni su pojedinci i kompanije kojima želimo da se zahvalimo za podršku. Ove godine Festival je podrzalo i Ministarstvo kulture, a neki od sponzora su i Fondacija Petrović Njegoš, Ministarstvo prosvjete, kulture, turizma, nauke, ekonomije, Agencija za elektronske medije, Montenegro Airlines, Erste banka, EPCG, Voli, Čelebić, Lovćen životna osigurnja, Komisija za hartije od vrijednosti, NLB, ESCG, Plantaže, Domaća trgovina, Centar za socijalni rad, HL klub i drugi.

 

Treci festival - 1