“Trieste Flute Ensemble” premijerno u Podgorici


Ansambl flauta iz Trsta “Trieste Flute Ensemble” prirediće premijerni koncert u Podgorici u petak, 4. novembra u Modernoj galeriji (JU Muzeji i  galerije Podgorice), sa početkom u 18 sati.

Koncert će se realizovati u okviru muzičkog ciklusa “Kamerna muzika“ u organizaciji KIC-a “Budo Tomović”.

Ansambl flauta iz Trsta čine flautisti-profesori Alessandro Vigolo, Ettore Michelazzi, Baya Rinchinova, Irina Perosa i Zorana Belušević, a pridružiće im se profesorka Žana Lekić i mladi flautisti iz Crne Gore.

Od 2005. godine ansambl aktivno djeluje i jedan je od prvih profesionalnih ansambala flaute u Evropi. Cilj ansambla je da promoviše obrazovanje i repertoar za flautu. Ansambl, kao i udruženje flautista u okviru kojeg djeluje, vodi renomirani flautista, kompozitor i profesor iz Trsta Maestro Đorđo Blasko.

Na programu cjelovečernjeg koncerta su djela autora iz raznih djelova svijeta: “Flautski kvartet” Aleksandra Čerepnina, “Pass the Parcel” Stiva Loksa, “Serenada” iz svite “Španija” Isaka Albeniza, “Lunina magična flauta” Blaža Pucihara, i “Mongolska svita”  Đorđa Blaska.

Gostovanje ansambla flauta iz Trsta podržale su strukovne organizacije iz Trsta: Tršćanski festival flaute, Koncert-konferencija “SENZAconFINE” i Udruženje flautista u Trstu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


10 − eight =