Trostruki ugođaj pod okriljem bARS-a

03.08.2023.

bARS segment „Ljetopisa“ biće nastavljen večeras u 21h multimedijalnom promocijom albuma „Život u e-mollu“ VIS-a „BEŽ“, uz premijeru video-spota za numeru „Ružan san“ i mini koncert. Mjesto događaja je Dublin Pub u Ulici maršala Tita, kultno mjesto alternativne i pop-rock kulture.

VIS „BEŽ“ je projekat nastao u cilju očuvanja urbane muzičke baštine Bara, i predstavlja spoj rada tri autora – Božidara Gagovića, Edina Dibre Željka Milovića, na pjesmama koje su nastale u periodu 1985–1990.    

EP „Život u e-mollu“, čiji je izdavač Mediteran Multimedia, čini šest pop pjesama snimljenih na akustičnim instrumentima u novim, bogatijim aranžmanima nego što su bile u izvornim varijantama.

Realizacija projekta omogućena je sredstvima Opštine Bar, nakon Konkursa za raspodjelu nevladinim organizacijama za 2023. godinu.

Božidar Gagović je danas na čelu poznate rock grupe „Akademia“, a osamdesetih je svirao u barskim grupama „Carlo V“, „Ponoćni ritam“ i „Don Kihot“. Željko Milović je književnik, publicista i novinar, a osamdesetih je bio vokal barske grupe „The Acropolyss Band“. Edin Dibra je multiinstrumentalista mlađe generacije, snimatelj i producent, a sarađivao je sa velikim brojem aktuelnih crnogorskih i regionalnih muzičara. U nastanku albuma su, pored Gagovića, Dibre i Milovića, učestvovali  i drugi barski muzičari.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


6 − 6 =