Turneja KIC pop hora u Vojvodini  „GORO MOJA U RAVNICI“


Regionalna senzacija, popularni podgorički KIC pop hor, najavljuje premijerne koncerte u Vojvodini, i to u Vrbasu, 30. aprila i u Subotici,  2. maja 2024.  

Prema riječima menadžerke hora Snežane Burzan Vuksanović, nakon višemjesečnog rada menadžerskog tima i svih horista, na put kreće oko 40 pjevača, uz umjetničko vođstvo Ivane Vlajnić. Publici u Vojvodini predstaviće se u Vrbasu, na koncertu „Goro moja u ravnici“ mješovitim pop, rok i antifašističkim repertoarom, u dogovoru sa domaćinima iz Kulturnog centra Vrbas, Crnogorskog kulturnog centra, Udruženja Crnogoraca „Gora“, Udruženje Crnogoraca Vrbasa i Crnogorska dijaspora „Zublja“ . Koncert će biti održan u utorak, 30. aprila sa početkom u 19.30h, u bioskopu „Jugoslavija“ tamošnjeg kulturnog centra. Uz ostalo, pjevaće: Teče Tara, Komandant Sava, Crnom Gorom, Đon, Goro moja, Crna Goro kapljo vode i dr.

U subotičkom parku Jugolend istoimeno udruženje već 20 godina organizuje proslavu Međunarodnog praznika rada, uz  vojnički pasulj i juneći gulaš, podjelu crvenih  pasoša i dr.  Tu će podgorički KIC pop hor u četvrtak, 2. maja pred brojnom publikom iz svih nekadašnjih YU republika (sada država), predstaviti svoj popularni projekat partizanskih i revolucionalrnih pjesama „Bez dileme – antifašizam“, kao i dio bogatog YU pop/rok repertoara.  Očekuju odličnu reakciju publike na:  Po šumama i gorama, Dan nam živi, živi rad, Padaj silo i nepravdo, Bilećanku, Bela ćao, Kaćušu, Kraj Sutjeske hladne vode, ali i Džuli, Lipe cvatu, Daire…

Iz KIC pop hora obećavaju odlično raspoloženje i vrhunsku energiju, pa pozivaju crnogorsku dijasporu u Vojvodini i Srbiji, jugonostalgičare iz regiona i sve ljude dobre volje koji njeguju tradiciju i slavnu istoriju predaka, da im se pridruže u Vrbasu 30. aprila i u Subotici 2. maja. Podsjećaju da su do sada održali više od stotinu koncerata, a osim nastupa u Crnoj Gori „osvojili su“ i scene i srca publike u Beogradu, Zagrebu, Sarajevu, Skoplju, Puli, Prijepolju, Konjicu, Tjentištu… Ovaj hor, već sedam godina čini oko 60 zaljubljenika u horsko pjevanje, različitih godišta, od 20 do 70 i neke, od studenata, zaposlenih i nezaposlenih do penzionera, različitih karaktera, opredjeljenja, profesija i zanimanja, a ujedinjuje ih ogromna ljubav prema muzici i druženju. Djeluju pod okriljem NVU Kutak, probe održavaju u horskoj sali KIC-a „Budo Tomović“, a njihov rad možete ih pratiti na FB, Instagramu ili na horskom You tube kanalu.    

Najavimo da će nakon praznika, u utorak veče – 7. maja, KIC pop hor koncertom otvoriti Podgorički Proljećni Pazar na Trgu nezavisnosti,  a u nedjelju, 12. maja od 18.30 na Trgu od oružja, pjesmom zatvoriti Prvi Senior FEST u Kotoru.

*Snimak njihovog 100. koncerta „Iskra duše i nota“, 1. 3. 2024.   

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 × 4 =