U Crnogorskom narodnom pozorištu počele probe za predstavu “Brod”

U Crnogorskom narodnom pozorištu počele su probe za predstavu “Brod” po tekstu i u režiji Ane Đorđević.

“Brod” je radni naziv predstave koju nacionalni teatar postavlja u koprodukciji sa Beoartom, a za koju je dramski tekst nastao po motivima života, književnog opusa i političkog djelovanja Stefana Mitrova Ljubiše.

Scenografkinja predstave je Ljubica Petrović, kostimografkinja Svetlana Cvijanović, lektorka Dubravka Drakić, asistentkinja režije Nataša Milićević, asistentkinja kostimografa Mia Đurović, a izvršna producentkinja Janja Ražnatović.

U predstavi igraju: Lazar Dragojević, Stevan Vuković, Branka Otašević, Maja Stojanović, Aleksandar Radulović, Jelena Minić i Pavle Prelević.

“Drama “Brod” zamišljena je kao omaž ideji koju je zastupao Stefan Mitrov Ljubiša, a to je da otvorena pobuna pogrešan put za ostvarenje cijeva. To bi bila priča o njemu kao osobi koja je, urkos otporima sopstvene sredine, čak i brata, provela život u  propagiranju mira, nenasilnog otpora i borbe koja se sprovodi samo kroz politiku” kazala je rediteljka i autorka teksta Ana Đorđević.

Kao rediteljka i spisateljica, Đorđević je autorka mnogobrojnih teatarskih izvedbi u Srbiji i regionu. U Crnogorskom narodnom pozorištu režirala je predstavu “Bladi Mun” koja je doživjela veliki uspjeh i naišla na odlične reakcije kritike i publike.

Predstava “Brod” će premijerno biti izvedena u Budvi krajem avgusta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


sixteen + 17 =