U Kabardino-Balkarskoj Republici – Djeca čitaju Đurišića

 

 

Juruslan BolatovBalkarski pjesnik Juruslan Bolatov, 27.marta ove godine, u dječjoj biblioteci „B. Pačeva“, u Naljčiku, glavnom gradu Kabardino-Balkarske Republike u Ruskoj Federaciji,  predstavio je knjigu pjesama i priča za djecu Dušana Đurišića „Zašto i zato“ (Počemu i potomu). Tim povodom bila je otvorena Nedjelja dječje i omladinske knjige.

Dusan Djurisic - Pocemu i potomuBolatov je dopisniku Republičke kulturne agencije Kabardino-Balkarije saopštio da je govorio djeci o književniku Đurišiću i njima i njihovim roditeljima zahvalio za učešće u predstavljanju knjige i značajnom odnosu prema stvaralaštvu pisca iz Crne Gore.

Prilikom promocije bila je otvorena izložba  „Došla nam je nova knjiga“ na kojoj je, na ruskom jeziku, predstavljena knjiga „Zašto i zato“, portret Dušana Đurišića i dječji crteži, ilustracije pjesama u knjizi. Djeca su čitala pjesme i priče koje su im se dopale i koje su sama ilustrovala i zahvalila se bibliotekarima dječje biblioteke „B. Pačeva“ na poklonjenim knjigama i slatkišima. Takvi poduhvati razvijaju kod djece internacionalna osjećanja, ljubav prema čitanju i u najranijem uzrastu ukorjenjuju  trajan interes za poeziju.

Predstavljanje knjige Dusana Djurisica