U Lovćencu završena treća škola “Crna Gora moja postojbina”

 

Krstas

 
 

Svečanim programom i dodjelom diploma u Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu, 22. marta 2014. godine, završena je treća po redu škola “Crna Gora moja postojbina”.

 

Skola Crna Gora moja postojbina 1

Skola Crna Gora moja postojbina 2

Skola Crna Gora moja postojbina 3

 

U ime organizatora, đacima i njihovim roditeljima, obratio se istraživač crnogorske dijaspore Nenad Stevović istakavši značaj škole u cilju što boljeg upoznavanja i jačanja veza potomaka crnogorskih iseljenika sa matičnom zemljom, kao i njen izuzetan značaj za nacionalnu emancipaciju crnogorske dijaspore.

 

Nenad Stevovic

 

Nastavavni program je obuhvatao predmete, Crnogorska književnost, Crnogorski jezik, Istorija, Geografija, Muzička kultura i Kulturna baština Crne Gore.  Škola je trajala 5 mjeseci, a đaci su koristili udžbenike namijenjenje za crnogorsku dijasporu. Diplome trećoj generaciji polaznika škole uručili su predavači, profesor književnosti Aleksandra Vučinić i profesor razredne nastave Gordana Krivokapić.

 

Skola Crna Gora moja postojbina 4

 

U programu je nastupilo i Crnogorsko kulturno prosvjetno društvo “Princeza Ksenija”.

 

Skola Crna Gora moja postojbina 5

Skola Crna Gora moja postojbina 6

 

Školu “Crna Gora moja postojbina” organizovalo je Udruženje Crnogoraca Srbije „Krstaš“ uz podršku Ministarstva prosvjete Crne Gore i Uprave za dijasporu Crne Gore.

 

VIDEO ZAPIS SVEČANOG PROGRAMA POVODOM
ZAVRŠETKA ŠKOLE “CRNA GORA MOJA POSTOJBINA”

 

Press služba “Krstaš”
23.03.2014.