U Srbiji proslavljen Dan nezavisnosti Crne Gore

 

Stega

 
 
 

Centralna  proslava Dana nezavisnosti Crne Gore u Srbiji održala se sinoć u Prokuplju u velikoj sali bioskopa „Toplica“. Proslavu je organizovao Crnogorskoi pokret STEGA, a domaćin je bilo udruženje „Crnogorska zajednica Prokuplje“ u saradnji sa opštinom Prokuplje.

 

Krstaš

21 maj Prokuplje

21 maj Prokuplje - 2

 

Crnogorski pokret STEGA čine: Udruženje Crnogoraca Srbije “Krstaš”, Crnogorski kulturni centar Beograda, Crnogorsko kulturno prosvjetna društva “Princeza Ksenija” iz Lovćenca i “Montenegrina” iz Subotice, Crnogorska zajednica Prokuplje i Crnogorska partija iz Novog Sada.

 

Kolo na kolo

21 maj Prokuplje - 3

 

Pozdravljajući prisutne predsjednik Crnogorske partije Nenad Stevović je istakao da je ovo veliki dan za Crnogore u Srbiji koji svojoj matici Crnoj Gori čestitaju Dan nezavisnosti iz srca Topličkog okruga, gdje žive potomci slavnih crnogorskih ratnika koji su ovaj prostor naselili prije 125 godina.

 

Dusan Zugic i Nenad Stevovic na proslavi 21 maja u Prokuplju

 

Govorio je i predsjednik Crnogorske zajednice Prokuplja Dušan Žugić, a proslavi je prisustvovalo i rukovodstvo opštine Prokuplje u kojoj Crnogorska partija participira u vlasti.

 

KUD Zeljeznicar

Koreografija Boka

Boka 2

 

U kulturno umjetničkom progamu,  KUD „Željezničar“ iz Podgorice, narodni guslar Stefan Marković sa Cetinja i pjevači Bojan Tomović i Ilija Šanović oduševili su veliki broj pripadnika crnogorske zajednice iz Prokuplja, Kuršumlije, Medveđe, Leskovca i drugih krajeva sa juga Srbije koji su se okupili na proslavi.

 

Stefan Marković

Bojan Tomović 3

 

Tradicionalno, sedmi put po redu, Dan nezavisnosti je proslavljen i u Lovćencu gdje je su u Crnogorskom kulturnom centru program priredili mladi članovi Crnogorskog kulturno prosvjetnog društva „Princeza Ksenija“

Crnogorski pokret STEGA
Biro za informacije, 22.5.2013.
stega.cg.pokret@gmail.com