U Zetskom domu segmenti Muzičkog festivala mladih Crne Gore


Muzički festival mladih Crne Gore, 47. po redu, biće otvoren sjutra u podne u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“ edukativnim programom „Karneval životinja“ Muzičkog centra Crne Gore, u kojem učestvuju studenti umjetničkih akademija iz Prijestonice Cetinje, te nastupom učenika Umjetničke škole za muziku i balet „Vasa Pavić“ iz Podgorice i dječjeg hora Škole za osnovno muzičko obrazovanje „Savo Popović“ Cetinje.

U 20 sati na našoj sceni nastupiće trio „Variete Montenegro“ u sastavu Dijana Orlandić, flauta, Miroslav Ilić, harmonika i Petar Dobričanin, gitara. Na programu su djela Hermosa, Vivaldija, Djensa i Vlasova. Potom, nastupiće klavirski duo „Tra noi“, koji čine Jelena Vukmirović i Ivana Pešić, a izvešće djela argentinskog kompozitora Astora Pjacole.

U petak, 13. maja u 20 sati, u okviru zatvaranja Festivala, biće upriličen koncert „Makedonska nokturna“ Eme Popivode, koja će na klaviru izvesti djela kompozitora Dimitrija Bužarovskog.

Festival se održava u organizaciji Škole za osnovno muzičko obrazovanje „Savo Popović“ Cetinje i Aktiva direktora muzičkih škola Crne Gore, dok će takmičenje u različitim disciplinama, osim u Muzičkoj školi, biti održano u više institucija na Cetinju (Muzička akademija, Narodni muzej Crne Gore, Nacionalna biblioteka Crne Gore „Đurđe Crnojević“).

PROGRAM FESTIVALA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twenty − eleven =