Udruženje crnogorskih pisaca za đecu i mlade – Оsmijeh za inkluziju


Članovi Udruženja crnogorskih pisaca za djecu i mlade su u okviru svoje aktivnosti „Osmijeh za inkluziju“, posjetili Centar za profesionalnu rehabilitaciju i Program radne i socijalne integracije osoba sa invaliditetom sa sjedištem u Podgorici.

Posjeta je realizovana u saradnji sa PU Multidisciplinarnim obrazovnim centrom „PaMark“ koji sprovodi ovaj program već dvanaest godina, trenutno u centrima u Podgorici i Bijelom Polju. Koorganizator događaja bila je i NVO „Educo line“ iz Podgorice. Tom prilikom između ove tri organizacije potpisan je Protokol o saradnji u cilju podsticanja kvalitetnije zajedničke kulturne uloge u širenju svijesti o značaju, razvoju i promociji književnosti za djecu i mlade.

Učesnicima su se predstavili pisci za djecu: Velisava Metđonaj, Branko Vuković i Žarko Vučinić koji su govorili svoju poeziju. Posebno je prezentovana knjiga „Dendromanija“ Žarka Vučinića, koja je od strane UCPDM proglašena najboljnom knjigom za djecu u protekloj 2021. godini. I pisci, polaznici programa, prisutne su obradovali svojim stihovima.

Na kraju susreta, pisci UCPDM polaznicima su podijeli primjerke novog dvobroja književnog lista za djecu „Osmijeh“, koji je obnovljen nakon sedamnaest godina.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × three =