Udruženje ZCGA obilježilo 21. maj, Dan nezavisnosti Crne Gore


Na osnovu svog programa, povodom 21. maja, Udruženje “Zajednica Crnogoraca u Albaniji” u saradnji sa Prefekturom Tirana i Institucijom Odbora za Nacionalne Manjine organizovalo je otvaranje izložbe renomiranog crnogorskog slikara Luke Lagatora.

U svom uvodnom govoru, predsjednik ovog udruženja i ujedno predstavnik crnogorske manjine u Odboru za Nacionalne Manjine g.  Marinko Ćulafić je poželio dobrodošlicu učesnicima, a posebno Prefektu Tirane, g. Afrim Kendros koji je svojom podrškom omogućio realizaciju ove važne aktivnosti, Otpravnik poslova u Crnogorskoj ambasadi u Tirani, g. Danilo Brajović, Predsednica Odbora za Nacionalne Manjine gđa. Konstantina Beziani, predstavnik Uprave za dijasporu g. Zoran Đukanović.  

G-din Ćulafić je tokom govora istakao značaj otvaranja Crnogorskog kulturnog centra u Tirani i zatražio podršku državnih institucija u Crnoj Gori. Na kraju aktivnosti, Prefekt Tirane g-din Afrim Kendro je priredio koktel za prisutne i pozvao sve da pogledaju izložbu crnogorskog slikara Luke Lagatora.  Ova izložba će ostati otvorena do 30. maja u Umjetničkoj galeriji u Tirani.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 − two =