ULUCG – Otvorena izložba industrijskog dizajna

 

 

DON’T TOUCH ART. USE IT – komercijalni i namjenski aspekti indstrijskog dizajna je naziv izložbe koja je, pod pokroviteljskom kompanije Cerovo, u četvrtak 8. novembra uspiješno otvorena u Umjetničkom paviljonu ULUCG.

Izložbu je otvorila arhitektica Tamara Bačlija, ispred kompanije Cerovo, gde je istakla da se kod nas o industrijskom dizajnu ne govori mnogo, ni tako često, a to je sigurno jedna od grana kojoj kao umjetnici i kao nacija možemo dati svoj doprinos.

Izložbom se skreće pažnja na predmet, na njegov oblik, neobičnost i ljepotu.

Takođe, ovom izložbom pokušavamo i da industrijski dizajn u Crnoj Gori stavimo u žižu interesovanja, ne bi li ohrabrili sve vas kojima ste tome skloni da realizujete svoje ideje. Cerovo kompanija, u želji da bude ambasador dobrog, ali i domaćeg dizajna je spremna da podrži svaku kvalitetnu inicijativu.“ – dodala je Bačlija.

Posjetioci su imali priliku da vide eksponate koje je obezbjedila kompanija Cerovo, fotografije Đorđa Živaljevića, kao i kratki dokumentarni film.

Izložba će trajati još pet dana, te sve zainteresovane pozivamo da je posjete u periodu rada Umjetničkog Paviljona ULUCG od 9 do 14 h i od 18 do 20h.