UnderhillFest: Škola dokumentarnog filma – Dokuškola

UnderhillFest, internacionalni festival dugometražnog dokumentarnog filma, pokreće Školu dokumentarnog filma – Dokuškolu. To je petomjesečni intenzivni program koji pruža znanja i vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Program se realizuje kroz predavanja i vježbe koje se odvijaju tri puta nedjeljno, a kao predavači i mentori na Školi radiće crnogorski reditelj Senad Šahmanović, hrvatski producent Oliver Sertić, umjetnički direktor UnderhillFesta Vuk Perović, a tu su i nagrađivani autori, rediteljka i montažerka Jelena Maksimović, kao i reditelji Ognjen Glavonić i Nebojša Slijepčević

Škola prima 6 polaznika i finansijski podržava produkciju najboljeg projekta kratkog filma  po izboru predavača i mentora, uz tehničku podršku ABA filma. Cijena Dokuškole je 50 eura za kompletan program.

Zainteresovani kandidati trebaju da ispune obrazac koji se nalazi na sajtu www.underhillfest.me i uz CV ga pošalju na mejl adresu: office@underhillfest.me Konkurs je otvoren do 3. juna 2021. godine.

Cijeli program organizovan je tako da polaznike uči vještinama potrebnim za stvaranje dokumentarnog filma: osnovama snimanja, montaže slike i zvuka, produkcije, dramaturgije i režije.

Program je podržan na konkursu Filmskog centra Crne Gore.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one × 1 =