Uspješno realizovan audio-vizuelni projekat KARST na brdu Gorica


Projekat je dio manifestacije Podgoričko kulturno ljeto, a realizovan je od strane Centra savremene umjetnosti Crne Gore, Sekretarijata za kulturu i sport Podgorice i Elektroprenosnog sistema Crne Gore, uz podršku Filmskog centra Crne Gore, Crnogorske kinoteke i Studentskog radia „Krš“.

Spajanje ekperimentalne primjenjene muzike sa monumentalnom građevinom i vizuelnim efektima stvorilo je novi univerzum, dok je simbolika mjesta na kom su se održavale projekcije ostala ista – vječna želja čovjeka da bude slobodan. Pronalazeći inspiraciju u crnogorskoj tradiciji, izvlačeći iz nje prepoznatljive elemente, potom ih transformišući kroz savremene elektronske i vizuelne oblike, umjetnici su spojili daleku prošlost sa sadašnjošću i budućnošću, dok je odabir mjesta – Spomenik Partizanu-borcu, simbol vječnih vrijednosti i načela.

O uspješnoj realizaciji svjedoči posjećenost samog događaja i pozitivne reakcije publike koja je imala priliku da bude smještena u epicentar događaja i time je pozvana da bude aktivni učesnik-posmatrač.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 − two =