Veče sevdaha i mediteranskog pjevanja u Starom Baru


Gradski tamburaški orkestar Pljevlja nastupiće sa gostima na sceni u Starom gradu, u 21h, i kroz repertoar kultnih jugoslovenskih hitova i sevdalinki, prirediti Veče sevdaha i mediteranskog pjevanja.

Orkestar su 2010. godine osnovali ljubitelji i izvođači tamburaške muzike s ciljem očuvanja bogate tradicije. Sarađivali su sa poznatim izvođačima: Goranom Bregovićem, Zoranom Kalezićem, Brankom Šćepanović, Šukrijom Žutim Serhatlićem, Zdravkom Đuranovićem, kao i svjetski priznatom bluz pjevačicom Laurin Talese. Jedan su od rijetkih orkestara iz Crne Gore koji u svojoj biografiji ima zabilježen i nastup u Skopskoj filharmoniji. Članovi GTO Pljevlja bili su i dio Tamburaške filharmonije koju čine izvođači iz petnaest država, i produkcije sa preko 200 muzičara i članova mješovitog hora.

Trenutno, u okviru orkestra nastupa 25 tamburaša svih uzrasta, a Školu tambure GTO pohađa petnaestak mladih Pljevljaka. Orkestar je nastupao na mnogobrojnim festivalima i dobitnik je više nagrada za orkestarsko sviranje, kao i nagrada za soliste.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twenty − eleven =