Vedrana Rudan gostovaće na Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja


Vedrana Rudan u Podgorici 11. maja 

Poznata hrvatska književnica i kolumnistkinja, Vedrana Rudan gostovaće na Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja 11. maja. Njeno književno veče u Tržnom centru Big Fashion u kom se sajam i održava počeće u 17h.

Posljednji objavljeni naslov joj je roman „Doživotna robija“ iz 2022. godine u izdanju IK Laguna. Godinu dana prije toga čitali smo “Puding od vanilije“, takođe u Laguninom izdanju. Ovo su samo dva od 16 naslova koje potpisuje. Knjige su joj prevedene na engleski, mađarski, slovenski, poljski, francuski, talijanski, ruski i makedonski jezik. U Rusiji su joj prevedene čak tri knjige, u Americi nekoliko priča i tri knjige. Pozorišne predstave prema njenim romanima igrane su u Rijeci, Zagrebu, Beogradu, Varšavi, Londonu, Santa Moniki, Budimpešti. Bila je novinarka, kolumnistkinja, radila je kao urednica na Hrvatskom radiju i voditeljica TV emisije. Svaki put je dobila otkaz.

Danas aktivno piše i na svom blogu www.rudan.info koji je jedan od najčitanijih u regionu. Živi u Rijeci, sa suprugom.

Ovogodišnji Sajam knjiga i obrazovanja održava se od 8. do 14. maja, pod sloganom Sto hiljada razloga da dođeš. Sedamnaesto izdanje jedne od najvećih kulturno-umjetničkih manifestacija u Crnoj Gori, okupiće više desetina poznatih izdavača iz zemlje i regiona koji će izlagati ukupno više od 100.000 naslova, uz velike sajamske popuste. Kao i svake godine, osim izlagačkog dijela, pripremljen je i sadržajan program u okviru kog će gosti sajma biti aktuelni i poznati autori iz brojnih zemalja kao što su: Palestina, Slovačka, Slovenija, Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Poljska, Bugarska, Crna Gora i dr. Kroz promocije predstaviće se i brojne obrazovne institucije. Kompletan program 17. sajma biće objavljen uskoro.

Radno vrijeme sajma biće od 11h do 21h. Cijena ulaznice i ove godine simbolično iznosi 1 euro.

Pokrovitelj sajma su Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo kulture i medija Crne Gore. A podršku su kao sponzori dali i crnogorski mediji i brojni privredni subjekti. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × 3 =