Veljko Rajković – Darvine, Darvine…

Veljko Rajković

Darvine, Darvine….

(Epigrami)

Veljko Rajković (iz Kosijera, Cetinje) je rođen 1954. godine u Dujevi (rodnom selu majke), Rijeka Crnojevića, Cetinje. Diplomirani je pravnik. Živi u Podgorici.

Piše aforizme, epigrame, satirične priče I satirične pjesme. Objavio je knjige aforizama U ZNAK(U) UZVIKA (1999), ČOVJEKOLIKI LJUDI (2007) i LJUDNICA (2011). Jedan je od autora Antologije crnogorskog aforizma RIJETKE ČESTICE (2006).

Više puta je nagrađivan na Crnogorskom festival humora i satire u Danilovgradu – gdje je proglašen za satiričara godine u Crnoj Gori (2005).

Na Prvom međunarodnom konkursu u Crnoj Gori za karikaturu i aforizam, dobio je prvu nagradu za aforizam (2005), a na ŠABAČKOJ ČIVIJADI – drugu nagradu za aforizme (2006). Na međunarodnom konkursu “ŽIKIŠON 2011” – Paraćin, dobio je prvu nagradu za satiričnu pjesmu.

Zastupljen je u više antologija, leksikona i zbirki aforizama, između ostalog i u Antologiji slovenske umjetnosti – objavljenoj 2011. U Poljskoj i Antologiji balkanskog aforizma – 2008, kao i u knjizi prof. Dr Ratka Božovića SEDMORICA PROTIV MENE, gdje je predstavljeno i esejistički tumačeno stvaralaštvo sedmorice crnogorskih aforističara.

KLIKNITE NA NASLOVNU STRANU KNJIGE
DA BI OTVORILI NJEN SADRŽAJ