Vikend u Gradskom pozorištu


Predstava sa Dramske scene za djecu ,,20000 milja pod morem”, koju je po tekstu Jasmine Fulurije režirao Marko Čeh, biće izvedena u subotu u 12h u Velikoj sali Kulturno-informativnog centra ,,Budo Tomović”.

U predstavi igraju: Željko Radunović, Božidar Zuber, Una Lučić i Dijana Dragojević.

,,20000 milja pod morem” bilo je nekada obavezno štivo tokom našeg odrastanja. Ono što je nekada bila naučna fantastika Žila Verna, danas je uveliko realnost pa se u ovoj dramatizaciji bavimo još uvijek neotkrivenim tajnama mora ali i emocijom, a ne toliko fantastikom. Dramatizacija Jasmine Fulurije je u funkciji vizuelnih riješenja mladog slovenačkog reditelja Marka Čeha. Ta vizuelnost ne proizilazi iz visoke tehnologije nego pripada domišljanjima koja su dio čistog teatarskog jezika Jasmine Fulurije.

,,Ljepotica i zvijer” predstava u režiji Teatra mladih po tekstu Igora Bojovića, biće izvedena 26.3. sa početkom u 12h u Velikoj sali Kulturno-informativnog centra ,,Budo Tomović”.

U predstavi igraju: Marija Labudović, Vule Marković i Branko Ilić.

Predstava „Ljepotica i Zvijer“ u kombinaciji maske, glumačke igre i sjenki, na duhovit način priča poznatu bajku o ljubavi koja se rađa između Najljepše Međ Najljepšim i Zvijerske Zvijeri. Kako je Zvijer zapravo razmaženi princ na koga je bačena kletva, to stvara niz komičnih situacija, u kojima učestvuje i dvorska luda Skakutalo…

Karte su dostupne putem mobilne aplikacije Gradskog pozorišta, kao i na biletarnici KIC-a ,,Budo Tomović’’. Radno vrijeme biletarnice: radnim danima od 09h do 20h I vikendom  2h prije izvođenja. Kontakt telefon: 020 664 237

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five × four =