Wild Beauty Art festival najavljuje tri koncerta u sljedeća tri dana


U NAREDNIM DANIMA CRNO JEZERO CENTAR KULTURE

Wild Beauty Art festival ulazi u drugu polovinu programa i najavljuje tri koncerta na Crnom jezeru. Pijanističko veče Matija svira Arsena je već sjutra, u četvrtak 4.avgusta, na kom će jedan od najznačajnijih džez pijanista regiona Matija Dedić svirati obrade najpoznatijih šansona svog oca Arsena. Nastup proslavljenog ženskog hora Collegium Musicum Glas kao najljepši instrument je u petak 5. avgusta, dok Duo Classico, koji čine Dina Desančić, violina i Safet Drljan, harmonika, nastupa u subotu 6. avgusta.

Sva tri koncerta održaće se od 19 časova u saradnji sa Green Montenegro International Film Festival-om. Oba festivala su posvećena istim ciljevima – temama očuvanja i valorizacije netaknute prirode Durmitora kroz pružanje adekvatnog i kvalitetnog umjetničkog sadržaja.   

Emotivni koncert već u najavi, Matija svira Arsena, na kojem će sin legendarnog jugoslovenskog kantautora svirati kompozicije koje decenijama diraju najtananije žice duše, publika željno iščekuje, ali i sam Matija, koji ne krije zadovoljstvo što će svu emociju koju budi ovakav koncept donijeti baš na Crno jezero: 

–       Zaista bih se zahvalio organizatorima na pozivu, jer sam o ambijentu i o festivalu čuo samo najljepše. Kada sviram Arsena to su posebni koncerti i za mene i za publiku, puni emocije i strasti. Uz dužno poštovanje prema ostalima, moj otac je bio jedinstven i neponovljiv iz raznih razloga, a to nije samo moje mišljenje, već stav mnogih. Drago mi je što ću imati specijalnu gošću iz Crne Gore na koncertu, Marijanu Zlopašu, koju je Arsen volio i koja je jedna od mojih 15 muza sa kraja devedesetih koje su pjevale na mom posljednjem CD-u Ladies. Ona je jedina gošća iz regiona na tom albumu, što mnogo govori o našoj saradnji i prijateljstvu. Radujem se koncertu.

Nakon ova tri izutetna programa WBA festival vas poziva da prisustvujete pravoj senzaciji, Brodvej na Durmitoru, predstavi Balkan Bordello, koja je rađena u koprodukciji  čuvenog teatra La MaMa sa Brodveja, Ateljea 212 iz Beograda, Ćendra produkcije iz Prištine i fondacije My Balkans iz Njujorka, u subotu, 13.avgusta na Crnom jezeru.

Pokrovitelj Wild Beauty Art festivala je Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma, Generalni sponzor ONE Crna Gora, dok su partneri Opština Žabljak, TO Žabljak, restoran Crno jezero i Nacionalni parkovi Crne Gore.

 Ulaz na sve programe je slobodan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


19 − three =