XI Ljetnji kamp za kamernu muziku


Jedanaesti “Ljetnji kamp za kamernu muziku” održaće se od 30.jula do 7.avgusta na Ivanovim koritima u Turističko-edukativnom centru Lovćen.

Ljetnji kamp za kamernu muziku je svih ovih godina prepoznat kao jedinstven projekat u regionu koji promoviše kamernu muziku i zajedničko muziciranje i pruža jedinstvenu priliku mladim muzičarima da stiču i usavršavaju svoja znanja kroz rad sa renomiranim profesorima i umjetnicima.

Mentorski tim čine ugledni umjetnici i muzički pedagozi iz Crne Gore među kojima su univerzitetski profesori – flautistkinja Žana Lekić, pijanistkinja Nataša Popović (Muzička akademija, Cetinje), violinista Marko Simović (Muzička akademija Sarajevo), članovi Crnogorskog simfonijskog orkestra, violista Petar Obradović violončelista Milan Ninković, kontrabasistkinja Ana Zvicer, te gosti-mentori iz regiona i svijeta proslavljeni violinista Sreten Krstić, klarinetista Veljko Klenkovski i violončelista Dmitri Prokofjev.

Za učešće na Ljetnjem kampu prijavilo se 35 muzičara različitih generacija iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije, Sjeverne Makedonije, Italije, Švajcarske i SAD.

Na programu Ljetnjeg kampa je bogat izbor muzičkih djela od baroka do moderne muzike, komponovanih za različite kamerne ansamble koji u sastavu sadrže gudačke i duvačke instrumente kao i klavir. Pored manjih sastava poput dua, trija, kvarteta i kvinteta program Ljetnjeg kampa otvara mogućnost ponovnog sviranja u okviru kamernog orkestra kojim će rukovoditi Sreten Krstić. Na kampu će ukupno svirati dvadesetpet kamernih ansambala.

Nosilac projekta i glavni organizator “Ljetnjeg kampa za kamernu muziku” je Kulturno – informativni centar „Budo Tomović“, a realizuje se uz podršku Ministarstva kulture i medija Crne Gore, Francuskog instituta i Njemačke ambasade u Crnoj Gori.

Završni koncerti su dio programa “Ljetnjeg kampa za kamernu muziku” koji pružaju mogućnost polaznicima da javno nastupe i prikažu svoja trenutna umjetnička dostignuća pred publikom. Koncerti će se održati na Cetinju (06.08. u sali Ministarstva kulture i medija Crne Gore u 20h) i u Podgorici (07.08. u KIC-u “Budo Tomović” u 20h).

Prijatelji “Ljetnjeg kampa za kamernu muziku” su Umjetnička škola za muziku i balet “Vasa Pavić” i JU “Lovćen-Bečići”.

Više informacija možete pronaći na sajtu: http://summercampforchambermusic.me/

Za dodatne informacije i pitanja možete kontaktirati urednicu muzičkog programa i organizatorku Ljetnjeg kampa, Maju Popović na broj 067 811 011 ili na mail: ljetnjikamp2014@gmail.com