Za petı rođendan KIC POP hora koncert “Pjevajmo i budimo bolji ljudi’’


Prvi crnogorski pop hor proslaviće koncertom pod nazivom ,,Pjevajmo i budimo bolji ljudi’’ svoj peti rođendan. Muzičko – scenski spektakl biće  održan u utorak, 1. marta 2022. godine na velikoj sceni KIC-a “Budo Tomović” sa početkom u 20 h.

            Najpopularniji crnogorski horski sastav, na tom svom 60-tom koncertu,  izvešće mješoviti repertoar, a uz poznate domaće i svjetske pop i rok hitove (Mene voljela, Titograd, Džipsi song, City of stars, Freedom, Hava nagila, Da si tu, Volio je ženu svog života…), pjevaće i dio svog antifašističkog repertoara (Konjih planinom, Beća ćao, i dr), sve pod dirigentskom palicom prof. Zoje Đurović, magistre dirigovanja.

             Gosti rođendanskog koncerta biće pjevači: Bato Vujošević, Renata Perazić, Tamara Pavićević, Mila Nikić, Jovan Aleksić, klapa Kamerton i harmonikaš Aleksandar Saša Magovčević.

             Zlatni prijatelj koncerta je Investiciono – razvojni fond Crne Gore.

             Podgorički KIC pop hor, koji već pet godina uspješno vodi menadžerski tim Snežana Burzan Vuksanović i Sanja Radusinović, pod okriljem NVU Kutak i uz logističku podršku JU KIC “Budo Tomović”, do sada je održao skoro 60 koncerata širom Crne Gore i regiona, a odličnim nastupima je obogatio prestižne manifestacije kao što su: Olimpijada malih zemalja Evrope u Budvi, Evropskom prvenstvu u džudou u Podgorici, dodjela nagrade “Iskra” za filantropiju na Cetinju, festivale horova u Baru i Herceg Novom, koncerte povodom 30-godišnjice rada kompozitora i pjesnika Momčila Zekovića Zeka u CNP-u u Podgorici i na Cetinju, godišnjicU Rotary kluba, Božićni bazar u podgoričkoj “Delti”, festival City groove, Monteviziju, Međunarodni festival lutkarstva, i brojne druge. Hor je snimio i nekoliko muzičkih spotova, a materijal sa koncerata dostupan je i na njihovom you tube kanalu.

             Najveću popularnost KIC pop hor je stekao izvodeći projekat “Bez dileme – antifašizam”, za koji je dobio i Povelju SUBNOR-a i antifašista Crne Gore, za posebne zasluge u razvoju i unaprjeđenju antifašizma, a još se pamte njihovi spektakularni koncerti: u prepunom podgoričkom KIC-u, na Trgu nezavisnosti u Podgorici, cetinjskom Dvorskom trgu, platou ispred Skupštine Crne Gore, beogradskoj Kombank dvorani i dr. KIC pop hor je bio učesnik državne akademije povodom 75 godina oslobođenja Crne Gore.

Od svog pojavljivanja na muzičkom nebu Crne Gore 1. marta 2017. ovaj hor je donio drugačiju energiju i posebnu emociju kojom je očarao i osvojio publiku kako u Podgorici, Herceg Novom, Kotoru, Danilovgradu, Budvi, Kolašinu, tako i u Beogradu, Sarajevu, Prijepolju.  I danas hor ima oko 60 članova, različitih generacija (od studenata do penzionera), interesovanja i zanimanja, koje spaja ljubav prema muzici, nastupima, druženju. Ponosni su, kako kažu, što su uprkos koroni uspjeli da se održe na okupu, a podvigom smatraju i to što su uz podršku dirigentice Đurović i njihovih vrijednih menadžerki Burzan Vuksanović i Radusinović, za nekoliko mjeseci uspjeli da nakon toliko duge pauze povrate kondiciju, energiju i boju hora, nauče nove pjesme, obnove dio starog repertoara, steknu nove prijatelje među sponzorima i donatorima, jer kako kažu bez rada nema ni rezultata.

             KIC pop hor poziva publiku da zajedno pjesmom obilježe njihov peti rođendan na koncertu ,,Pjevajmo i budimo bolji ljudi’’, u utorak, 1. marta od 20 h u Velikoj sali KIC-a.

             Besplatne ulaznice od danas su dostupne na biletranici KIC-a

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


19 − 9 =