Žabljak – Umjetnički vikend posvećen đeci

Proteklog vikenda, najmlađa publika je mogla da uživa u nekoliko programa u okviru festivala Wild Beauty Art.

Izvedene su dvije opere za đecu, u subotu na mjestu đečijeg parka u centru Žabljaka i u neđelju u đečijem parku na putu ka Crnom jezeru, na veliko oduševljenje najmlađe publike. Sopran Marija Cvijić, tenor Branislav Cvijić, bariton Ivan Nikolić i pijanistkinja Marina Mikić, ispred Umjetničkog udruženja Visoko C, izveli su Pčelicu Danu Petra Jovanovića, kao i Cvrčka i Mrava autorke Marije Cvijić.

Posjetioci programa u subotu su nakon opere učestvovali na slikarskom takmičenju koje je podsticalo đecu na razmišljanje o ekologiji. Takmičenje se organizovalo u saradnji sa kompanijom One, generalnim sponzorom i prijateljem festivala.

Kao i prošle godine, najmlađoj publici WBA festival je ponudio jedinstvenu priliku da se upozna sa operama prilagođenim njihovim uzrastima. Veoma nam je drago da naša najmlađa publika dobro reaguje na ovakve programe koji interaktivnim i neposrednim pristupom utiču na formiranje muzičkog ukusa i razvijaju buduću publiku. – izjavili su iz PR službe festivala.

Peti Međunarodni festival Wild Beauty Art održava se od 16. jula do 13. avgusta sa sloganom One for All, All for One, i predstavlja tačku spajanja tri važne grane Crne Gore: kulturu, ekologiju i turizam. Festival se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma, uz generalno sponzorstvo kompanije One, dok su realizaciju festivala podržali partneri i prijatelji festivala Turistička organizacija Žabljak, Ministarstvo kulture i medija, Opština Žabljak, Nacionalni park Durmitor, Yamaha i Euro-Unit, Ambasade Austrije i Njemačke, Univerzitet Crne Gore i drugi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 × 2 =