Zagreb – Veče Maje Perfiljeve – “Ja biram”

 

 

Brojni uzvanici i gosti, prijatelji poznanici, estradni i kulturni djelatnici ispunili su Veliku dvoranu Muzeja Mimara do posljednjeg mjesta  na večeri s Majom Perfiljevom i njenim gostima koju već drugu godinu za redom organiziraju Maja Perfiljeva i Društvo Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Montenegro“ Zagreb.

Ljepšeg i ugodnijeg predstavljanja Crne Gore i Majinog stvaralaštva, po jednodušnoj ocjeni prisutnih nije moglo biti bolje.

 

Mimara 8

Mimara 1

 

Andrijana Božović, Anita Popović, Dušanka Belada, Nikola Trtica Biljin, Vanda Winter, Ladislav Račić, Gordana Makar i Maja Perfiljeva svojski su se potrudili da ova večer ostane u dugom sjećanju onih koji su imali priliku biti  1. 10. 2014. u Muzeju Mimara.

Počelo je duetom Anite Popović i Dušanke Belade s pjesmom „Bokeljska noć“ , nastavljeno nastupom Nikole Trtice i njegovom interpretacijom „Elegije“ i „Moja Anabell Lee“, Majinim recitiranjem „Dok bude mladosti i nemira u meni“ i „Volim te u ime svih dječaka“. Gordana Makar pročitala je Majinu pjesmu „Voljela je sjaj u travi“ a Dušanka Belada je otpjevala uz pratnju gitare svojim specifičnim glasom. Tekst nove pjesme „Ja biram“ po kojoj je i cjelokupna večernja manifestacija nazvana, izrekla je autorica Maja Perfiljeva, a otpjevala Dušanka Belada. Dugotrajni aplauz zavrijedio je zajednički nastup Anite Popović i Ladislava Račića s kompozicijama „Dotakni me vjetrom“ i „Karavan putuje“. Svojevrsno iznenađenje je bila kompozicija koju je Maja Perfiljeva najavila kao druga Himna Crne Gore „Goro moja“ (Perper) u izvođenju Anite Popović. Svoje impresivne glasovne mogućnosti pokazala je Vanja Winter u pjesmi „Da sam ja netko“ uz pratnju gitariste Nikole Trtice. Završetak je pripao Andrijani Božović s pjesmama “Nije nam bilo suđeno“ i „Sanjam“.

 

Mimara 2

Mimara 3

Mimara 4

Mimara 5

Mimara 6

Mimara 9

Mimara 7

 

Mladost, ljepota i glazba na najljepši način predstavili su Crnu Goru i autoricu Maju Perfiljevu uz pozdrav VIDIMO SE SLIJEDEĆE GODINE  na Večeri s Majom i njenim prijateljima.

Prilog pripremio:
Danilo Ivezić, dipl. politolog