Zagrebački velesajam – Nastup pjevačkog zbora „Montenegro“

 

 

Zagrebački velesajam
Program „Materina priča: Svi zajedno u – EU“

Nastup pjevačkog zbora „Montenegro“

 

Pjevački zbor „Montenegro“ Zagreb i u 2013. godini uspješno nastavlja sa predstavljanjem crnogorske kulture i tradicije.

Na Zagrebačkom velesajmu nastupili su u programu „Materina priča: Svi zajedno u – EU“ , 16.2.2013. godine. U glazbeno scenskom programu koji je trajao dva dana, stvaralaštvo nacionalnih manjina predstavili su Albanci, Austrijanci, Bošnjaci, Crnogorci, Česi, Mađari, Makedonci, Nijemci, Poljaci, Romi, Rumunji, Rusi, Rusini, Slovenci, Slovaci, Srbi, Talijani, Ukrajinci i Židovi.

U programu je naznačeno:

Najveći dometi kulture nisu plod i stvaralaštvo samo jedne nacije. Europska kulturna baština sinteza je različitih utjecaja i kulturnih doticaja, koji su oduvijek stvarali dijalog među narodima i kulturama. Na području Hrvatske tradicionalno prebivaju stanovnici različitih etničkih, kulturnih i vjerskih obilježja i opredjeljenja koji, na poseban i nenadomjestiv način, pridonose bogatstvu i raznolikosti hrvatskog gospodarskog, političkog, kulturnog i svekolikoga drugog života“.

Pjevački zbor „Montenegro“, Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Montenegro“ Zagreb izveo je „Veselicu“ i „Ivanova korita“, pjesme koje uvijek izazivaju oduševljen prijem publike, a pod umjetničkim vodstvom Ismeta Kurtovića, i uz pratnju na harmonici Edina Džaferagića i na kahonu Danijela Domazeta.

Organizator manifestacije: CROTOUR 2013. g.

Pokrovitelji: Savjet za nacionalne manjine RH i Grad Zagreb

 

 Zbor Montenegro na Zagrebackom velesajmu -1

Zbor Montenegro na Zagrebackom velesajmu -2

Zbor Montenegro na Zagrebackom velesajmu -3

 

Prilog:
Društvo Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Montenegro“ Zagreb