Zajednica Crnogoraca u Albaniji – Dodjela zahvalnica najistaknutijim pojedincima i institucijama


Povodom trogodišnjice stvaranja Udruženje ZCGA (Zajednica Crnogoraca u Albaniji) Predsjednistvo je organizavalo radni sastanak. Tokom sastanka u Tirani,  rakao je Ćulafic, raspravljali smo o programu aktivnosti za period 2021- 2022 godine. Zbog teške situacije sa Covid-19 i nemogućnosti organizovanja aktivnosti povodom ovog jubileja, odlučeno je da se dodjeluju svjedočanstva zahvalnosti, najistaknutijim pojedincima i institucijama, koji su dali stalni doprinos i podržavali program ZCGA, od njenog osnivanja,  u promovisanju ličnosti i istorijskih događaja, koji su ostavili duboki trag u istoriji Crnogorskog i albanskog naroda;

1) Povodom trogodišnjice stvaranja ZCGA, odlučili smo da svjedočanstvo zahvalnosti, dodjelimo Matici crnogorskoj sa Predsjednikom gosp. Draganom Radulovićem i generalnim sekretarem gosp.  Ivanom Ivanovićem, sa posvetom: Za podršku i stalnu saradnju, koju su pružili nasem Udruženje i  njenom programu od osnivanja!

2) Povodom trogodišnjice stvaranja ZCGA, odlučili smo da svjedočanstvo zahvalnosti, dodjelimo Predsjedniku Okruga Lješ, gosp. Eduard Ndreci, sa posvetom: Za  podršku koju je pružio našem Udruženju, u realizaciji aktivnosti  obelježavanja Medovske tragedije, gđe je 6 januara 1916. godine potonuo brod Brindizi i tom prilikom izgubilo živote oko 400 crnogorskih dobrovoljaca iz  Amerike.

Ova tragedija je poznata kao “Crnogorski Titanik”.

3) Mitropolit Elbasan, Shpat i Librazhda, Imzot Andon Merdani za podršku koju je pruzio našem Udruženju.

4) Bivši gradonačelnik Bara, dr. Zoran Srzentić za podršku koju je pružio crnogorskoj manjini u Albaniji.

5) Svjedočanstvo zahvalnosti povodom trogodišnjice stvaranja ZCGA, dodjelujemo i ideatoru i glavnom podržaocu našeg Udruženja, predstavniku Matice Crnogorske za Sjevernu Makedoniju, gosp. Miroljubu Orlandiću.

6) U nastavku, predstavljamo svjedocanstvo zahvalnosti, posthumno posvećena legendi albanskog fudbala, Milutinu Krdžiću.

7) Povodom trogodišnjice stvaranja ZCGA, sa zadovoljstvom danas smo podjelili svjedočanstva zahvalnosti, po njihovim kućama, trojici najstarijih naših članova; gosp. Borislavu Ćulaficu, gdj-i Bardhi Šoškic i gdin-u Ibrahimu  Djonbaliću.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


15 + nineteen =