Zajednička izložba velikog češkog umjetnika i Ambasade u Podgorici


Ambasada Republike Češke u Podgorici povodom svog predsjedavanja Savjetom EU, koje je preuzela 1. jula 2022. godine, crnogorskoj će publici predstaviti izložbu djela poznatog češkog autora, glumca, pisca, režisera i pianiste, Jana Budařa, koju će pratiti izložba serije postera Češke kao predsjedavajuće zemlje sa porukom „EU ujedinjena u različitostima“ (The EU United in diversity), kao i recital ovog mladog umjetnika i crnogorske violinistkinje, Verice Čuljković.

Izložbu će zainteresovani moći vidjeti u Kusleovoj kući, na adresi Vuka Karadžića 8, u Podgorici od ponedeljka 11. jula od 9 do 15 časova i u utorak, 12. jula od 10 do 18 časova.

O Janu Budařu:

Jan Budař je osobit stvaralac, koji se kreće između različitih žanrova, kako profesionalnih tako i zabave, ali prije svega je glumac. Autor je mnogih poznatih čeških filmova, od kojih se posebno izdvaja njegovo premijerno djelo „Princ Mamanek“ prema istoimenoj knjizi čiji je i sam autor. Film će snimiti kao reditelj i istovremeno glumiti glavnog junaka, razmaženog princa Ludvika, koji je primoran da iz toplog doma ode u svijet. Premijera ovog filma planirana je i za crnogorsku publiku na jesen ove godine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


8 + 5 =