Započet projekat “Upoznajmo Zavičaj” u organizaciji Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima


U organizaciji Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima juče je započet projekat „Upoznajmo zavičaj“, eksurzija organizovana za pedeset srednjoškolaca iz dijaspore (Sjeverne Makedonije i Kosova) koji će ovih dana boraviti širom Crne Gore.

Pun autobus đece krenuo je u četvrtak 07. septembra iz Sjeverne Makedonije, u čijoj je pratnji g. Admir Ujkanović, direktor Uprave za unapređenje kulture zajednica u RSM. Na Kosovu im se pridružila još jedna grupa putnika, koju je predvodio predsjednik i trener ženskog fudbalskog kluba Behar iz Peći, g. Safet Nurković. Kasno u noć stigli su u Rožaje, gdje ih je srdačno dočekao director Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima Arben Jakupi, koji im je poželio dobrodošlicu. Istakao je da se nada da će ponijeti najljepše uspomene iz naše države, koje će pamtiti za sva vremena i da će im to biti jedno nezaboravno putovanje kojim će upoznati sebe i svoje korijene u matičnoj državi.

Cilj projekta je da se đeca iz dijaspore upoznaju bliže sa istorijom, znamenitostima, kulturom i prirodnim ljepotama njihove matične države Crne Gore. Projekatom “Upoznajmo Zavičaj” planiran je obilazak gradova kao što su Rožaje, Berane, Plav, Gusinje, Podgorica, Budva, Bar i Ulcinj.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


15 + eleven =