Završen takmičarski dio Festivala klapa u Perastu

 

Festival klapa u Perastu

 
 

Klapa Štorija iz Kaštel Kambelovca je apsolutni pobjednik 13. Festivala klapa u kategoriji ženskih klapa po mišljenju i stručnog žirija i publike.

U kategoriji mješovitih klapa nije dodijeljena prva nagrada. Drugo  mjesto pripralo je klapi Škarac iz Medulina, a treće klapi Kurenat iz Solina sa Mljeta. Po mišljenju publike najbolja mješovita klapa je Castel Nuovo iz Herceg Novog. Drugo mjesto  pripalo je ženskoj klapi  Ventula iz Splita, a treće Divi iz Širokog Brijega.

Na završenom takmičarskom dijelu Festivala klapa, „Peraški kampanio” prvo mjesto u kategoriji muških klapa pripalo je klapi Morbin iz Humca na Braču, drugo  klapi Kaše iz Dubrovnika, a treće klapi Podvorje iz Kaštel Sućurca.
Nagrada publike “Kazada”  je pripala klapi Kaše.

U kategoriji Nova klapska pjesma, nagradu “Nikola Gregović” za najbolju kompoziciju  u iznosu od 250 eura dobio je Slobodan Kovačević za pjesmu “Peraški akvarel” koju je izvela klapa Assa Voce iz Podgorice. Drugo mjesto i 150 eura dijele Krešimir Magdić za pjesmu “Ako pustim suzu ja” koju su izvele Oršulice iz Vodica i Dragan Filipović za pjesmu “Molitva uz more” koju je pjevala klapa Trebižat iz Trebižata.
Treće mjesto i iznos od 100 eura pripalo je Dušku Tambači za pjesmu “Lipo mi te vidit” koju je izvela klapa Štorija iz Kaštel Kambelovca.

Najbolja nova klapska pjesma po mišljenju publike je “Peraški akvarel” koja je dobila nagradu “Kazada” i iznos od 500 eura.

Nagradu “Milorad Minja Vučetić” za najbolji aranžman nove klapske pjesme i iznos od 150 eura dobio je Ivan Tomas za kompoziciju „Peraški akvarel”.

Nagradu “Julije Balović” za najbolje stihove nove klapske pjesme dobio je  Joško Markov za pjesmu “Ako pustim suzu ja”.

Ukupan nagradni fond za najbolju novu klapsku pjesmu je 1300 eura.

Najbolja crnogorska klapa je Assa Voce koja nosi nagradu “Peraški školji”, a najbolja debitanska  Bellezza iz Tivta kojoj pripada nagrada “Deštregovi”

Žiri je odlučivao u sastavu dr Nikola Buble, Dušan Šarac, mr Sara Dodig, Janes Vlašić, dr Jakša Primorac, Dr Zlata Marjanović i Zlatko Baban.

Žiri za najbolji tekst nove klapske pjesme:Jakša Fiamengo, počasni predsjednik,  prof. Gracijela Čulić, prof. Ružica Danilović, Dubravka Jovanović, Ante Mekinić i Dejan Đonović.

 

Perast 2014