Završena 6. Pokrajinska smotra recitatora na crnogorskom jeziku


Šesta Pokrajinska smotra recitatora na crnogorskom jeziku učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije Autonomne Pokrajine Vojvodine završena je izborom najboljih u Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu.

U tri uzrasne kategorije na ovogodišnjoj smotri u onlajn formatu učestvovalo je 122 učenika iz 10 osnovnih i 5 srednjih škola sa teritorije Autonomne Pokrajine  Vojvodine. Takmičare je ocjenjivao žiri u sastavu: Jana Krivokapić recitatorka i studentkinja Fakulteta za crnogorski jezik i književnost, Isidora Ražnatović voditeljka i studentkinja geoinformatike i Nenad Stevović publicista i istraživač crnogorske dijaspore.

Pobjednik u kategoriji uzrasta od prvog do četvrtog razreda je Maksim Mustur učenik Osnovne škole „Bratstvo jedinstvo” iz Vrbasa, dok je Natalija Vujović iz škole „Vuk Karadžić” iz Lovćenca osvojila prvo mjesto u takmičenju za uzrast od petog do osmog razreda. U kategoriji srednjoškolaca prvo mjesto su podijelili Mitro Bojko učenik Srednje tehničke škole „Šinkovič Jožef” iz Bačke Topole i Sara Grujić iz Ginmazije „Dositej Obradović” iz Bačke Topole.

Svi učesnici smotre su dobili zahvalnicu i knjigu iz crnogorske književnosti. Nagrada za najuspješnije takmičare, i njihove nastavnike, je edukativno putovanje na Cetinje koje će biti realizovano u julu mjesecu ove godine.

Organizator smotre je Crnogorsko kulturno prosvjetno društvo „Princeza Ksenija” iz Lovćenca uz podršku Uprave za dijasporu i iseljenike Crne Gore.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × four =