Završena 7. Pokrajinska smotra recitatora na crnogorskom jeziku

Sedma Pokrajinska smotra recitatora na crnogorskom jeziku učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije Autonomne Pokrajine Vojvodine završena je izborom najboljih u Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu. 

Takmičare je ocjenjivao žiri u sastavu: Jana Krivokapić recitatorka i studentkinja Fakulteta za crnogorski jezik i književnost, Isidora Ražnatović voditeljka i studentkinja geoinformatike i Nenad Stevović publicista i istraživač crnogorske dijaspore. 

Na ovogodišnjoj smotri učestvovalo je 128 učenika iz 11 osnovnih i 5 srednjih škola. Pobjednici u kategoriji nižeg uzrasta su Minja Periz učenica prvog i Vanja Červenjak učenik četvrtog razreda Osnovne škole „Bratstvo jedinstvo” iz Vrbasa, dok je Natalija Kaluđerović iz škole „Vuk Karadžić” iz Lovćenca najbolja u takmičenju za uzrast od petog do osmog razreda. U kategoriji srednjoškolaca prvo mjesto osvojila je Iva Drašković iz Ginmazije „Žarko Zrenjanin” iz Vrbasa. 

Svi učesnici smotre su dobili zahvalnicu i knjigu iz crnogorske književnosti. Nagrada za najuspješnije takmičare, i njihove nastavnike, je edukativno putovanje na Cetinje koje će biti realizovano u julu mjesecu ove godine. 

Organizator smotre je Crnogorsko kulturno prosvjetno društvo „Princeza Ksenija” iz Lovćenca uz podršku Uprave za saradnju sa dijasporom i iseljenicima Crne Gore i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne zajednice.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


nineteen + 14 =