Završena 8. Pokrajinska smotra recitatora na crnogorskom jeziku


Osma Pokrajinska smotra recitatora na crnogorskom jeziku učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije Autonomne Pokrajine Vojvodine završena je izborom najboljih u Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu.

Takmičare je ocjenjivao žiri u sastavu: apsolvent Fakulteta za crnogorski jezik i književnost Jana Krivokapić, recitatorke i voditeljke Isidora Ražnatović i Milena Drašković  i publicista i istraživač crnogorske dijaspore Nenad Stevović.

Na ovogodišnjoj smotri učestvovali su recitatori iz 14 vojvođanskih škola, a najuspješnija u kategoriji nižeg uzrasta je Dunja Ivanović učenica drugog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić” iz Lovćenca, dok su Miljan Đurović i Dunja Milović iz škole „Petar Petrović Njegoš” iz Vrbasa najbolji u takmičenju za uzrast od petog do osmog razreda. Zbog pojačanog kriterijuma ocjenjivanja žiri je odlučio da za srednjoškolski uzrast ne dodijeli nagradu.

Pored zahvalnice svi učesnici smotre su dobili i knjigu iz crnogorske književnosti. Nagrada za najuspješnije takmičare, i njihove nastavnike, je edukativno putovanje na Cetinje koje će biti realizovano u julu mjesecu ove godine.

Organizator smotre je Crnogorsko kulturno prosvjetno društvo „Princeza Ksenija” iz Lovćenca uz podršku Uprave za saradnju sa dijasporom i iseljenicima Crne Gore.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twenty − ten =