ZCGA – Kult Dukljanskog Svetog Vladimira, kao simbol mira, bratstva (suživota) i tolerancije, između balkanskih naroda


Udruženje ZCGA, 28. decembra 2021 godine, organizovalo je aktivnost, u okviru predpripremljene faze projekta “Obilježavanje dana Dukljanskog Svetog Vladimira”. Projekat će biti realizovan 4. juna 2022 godine, otvaranjem izlozbe sa ikonama naseg sveca, koje su nadjene u crkvama i manastirima na čitavom Balkanu. Ova aktivnost bice realizovana u saradnji sa Maticom crnogorskom, čiji povjerenik za Albaniju je gosp. Blagoje Zlatičanin.

Na ovom okruglom stolu, predśednik Zajednice Crnogoraca Albanije, gosp. Marinko Ćulafić, u svom govoru je izrazio zahvalnost Upravi za Dijasporu i Iseljenistvo Crne Gore, na finansijskoj podrsci, koju je ponudila na realizaciji ovog projekta.

Tokom ove aktivnosti, izmedju ostalog u svom govoru, profesorica Romina Radoncic je sumirala dostignute rezultate ZCGA, za 2021 godinu. Na kraju ove aktivnosti, gosti su se upoznali sa istorijom Svetog Vladimira na crnogorskom i albanskom jeziku. Takodje je priredjen koktel, kako bi slavili svi zajedno kao Udruzenje, za kraj godine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


six + 6 =