Zdravko Radošić – Izložba fotografija II

 

Poštovani pośetioci, već ste imali priliku da na našim stranama pogledate fotografije gospodina Zdravka Radošića. Prva izložba se odnosila na pejzaže Crne Gore, a u ovoj, nešto drugačiji pristup fotografiji. Za prvu izložbu smo naglasili da nedvosmisleno otkriva izuzetan talenat autora i ima nivo umjetničkog, a sa ovom drugom, autor je tu našu konstataciju sa sigurnošću potvrdio. Uživajte. 

 

Zdravko Radošić

Zdravko RadosicRođen je 1974. u Podgorici, potiče od stare srednjovjekovne porodice iz obližnjih Doljana, odnosno grada Meduna u Kučima. Živi i radi u Podgorici kao advokat.

Pored ostalih hobija (čitanja šire literature, pisanja, sporta), bavi se i fotografijom, i to „samo za svoju dušu“ – do sada nije objavljivao, osim rijetkih portreta iz veoma uskog kruga javnih ličnosti sa naše kulturne scene.

Zaljubljen je u prirodu naše zemlje (i poneke antičke ruševine u njoj), čiju iskonsku ljepotu pokušava, mada nikad dovoljno zadovoljan postignutim, da ovjekovječi uz pomoć fotografske slike. Pri tome se trudi da unutrašnji, spontani, prosti ljudski osjećaj za estetiku (prilikom odabira motiva, kadriranja itd.) ne ugrozi neophodnim likovnim pravilima, već da tu dvojnost  što bolje usaglasi.

 

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU ZA UVEĆANI PRIKAZ