Žene Balkana u džezu

 

Muzicka skola Tivat - logo

New Spark Jazz Orchestra- Žene Balkana u džezu, je inovativan umjetnički program sa ciljem da se poveća broj žena muzičara i kompozitora na regionalnoj Džez muzičkoj sceni, poboljšaju profesionalne mogućnosti i vidljivost žena muzičara kroz jačanje njihovog kapaciteta. Ujedinjeni partneri u projektu iz Srbije (UG ARTRUST), Makedonije (Goce Dolčev Univerzitet, džez odsek), Crne Gore (Muzička škola Tivat) i Italije (Women in Music), formiraju jaku platformu za međunarodnu saradnju u oblasti muzičke produkcije, obrazovanja i promocije.

Kroz konkurs, 15 žena muzičara i kompozitorki, iz bilo kojeg domena muzike, će biti pozvane da učestvuju u programu od 15 mjeseci, formirajući New Spark Jazz Orchestra, sa mogućnošću regionalne saradnje, internacionalizujući svoje karijere. Biće izabrane učesnice iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Kosova, koje će uzeti učešće u dva rezidenciona programa i 4 koncerta u regionu, a tokom cijelog projekta će učestvovati u online edukaciji o džez muzici.

Edukativni tim na projektu su priznati umetnici i edukatori iz regiona (Jasna Jovićević RS, Vasil Hadžimanov RS, Toni Kitanovski MC i Antoine Simoni FR).

Projekat se realizuje uz pomoć Balkan Arts & Culture Fondacije i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Muzičke škole Tivat.

Ovim putem, pozivamo sve zainteresovane instrumentaliskinje i kompozitorke, bez obzira na domen muzike iz koje dolaze i godište, da se prijave na konkurs koji je otvoren do 5. novembra 2015. Prijave se primaju putem email, elektronskom poštom.

Više informacija o konkursu i programu na našem sajtu www.nsjo.org