Zoja Đurović gošća tribine “Podgoričke priče”


Poslije ljetnje pauze KIC-ove “Podgoričke priče” nastavljaju da predstavljaju istaknute stvaraoce iz Podgorice i šire, čiji su život i rad povezani sa Glavnim gradom. A takvih je mnogo. Vjerujemo da ćemo u narednim mjesecima i godinama predstaviti plejadu svih onih koji su utkali svoju kreativnost u društveni, kulturni, umjetnički i drugi angažman i time ostavili duboki trag iza sebe.

Gošća septembarskih “Podgoričkih priča” je Zoja Đurović, dugogodišnji pedagog i kreator podgoričke muzičke i umjetničke scene.

Tribina će biti organizovana u utorak, 27.septembra, u sali Dodest, od 20 sati, a moderator programa je novinar Vanja Kovačević.

Magistra dirigovanja Zoja Đurović je dugogodišnja profesorica solfeđa i hora u Umjetničkoj školi za muziku i balet “Vasa Pavić”. Iz njene bogate profesionalne karijere pomenimo da je sa ženskim horom Srednje muzičke škole osvajala brojne nagrade, a dugi niz godina bila je jedan od dirigenata hora KUD-a “Stanko Dragojević”. Dugogodišnja je članica ženskog vokalnog kvarteta „Veselice“, a skoro deceniju vodi i članica je ženske klape „Alata“. Već godinu je dirigentica i KIC pop hora.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two × 1 =