Predstava “Ko je ovde idiot” u KIC-u


Popularna pozorišna predstava “Ko je ovde idiot” premijerno će na velikoj sceni KIC-a “Budo Tomović” biti izvedena u utorak, 29.novembra, od 20 sati.

Predstava, čiju adaptaciju, režiju i glavne uloge potpisuju Milan Kalinić i Srđan Ivanović, je urađena po istoimenom komadu ruske spisateljice Muze Pavlove iz 1903. godine. U to vrijeme, u Rusiji su prije vjenčanja morale da se pribave brojne potvrde, između ostalog i od psihijatra. Radnja predstave počinje kada budući mladoženja, posle burne momačke večeri, odlazi kod psihijatra po potvrdu bez koje ne može pred matičara. Nadajući se da je to samo formalnost, budući mladoženja ni ne sanja šta ga tamo čeka. Psihijatar koji je i sam umoran od dugih redova pacijenata, sa zadovoljstvom se upušta u podrobno analiziranje mladoženje. 

U predstavi je na humorističan način prikazan segment iz svakodnevnog života, diskretno prožet sa bližim oslikavanjem dobro poznatih likova iz političkog života, kao i stavljanje publike u ulogu ostalih aktera predstave. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


17 − 4 =