Majski repertoar CNP-a: Gostuje Narodno pozorište iz Sarajeva, CNP u Beogradu


Majski repertoar Crnogorskog narodnog pozorišta obilježiće predstave domaće produkcije na Velikoj i Sceni Studio, gostovanje Narodnog pozorišta iz Sarajeva, gostovanje nacionalnog teatra u Narodnom pozorištu u Beogradu, filmski program posvećen nedavno preminulom reditelju Veljku Bulajiću, kao i javno čitanje savremene crnogorske drame.

Foto Duško Miljanić

U okviru majskog repertoara Crnogorskog narodnog pozorišta publiku očekuju predstave “Brod” i “Bladi mun” prema tekstu i u režiji Ane Đorđević, 671-LOV”, autorke Hane Rastoder, “Posjeta”, prema Fridrihu Direnmatu u režiji Aleksandra Morfova, “Ibzen mašina”, prema motivima djela „Stubovi društva“, „Heda Gabler“, “Nora” i “Narodni neprijatelj”, Henrika Ibzena, u režiji Ane Vukotić, , “Smrt i njeni hirovi” Žozea Saramaga u dramatizaciji i režiji Lidije Dedović, “Proces”, Franca Kafke u režiji Dušanke Belade, “Ja sam ona koja nisam” Mata Matišića u režiji Vita Taufera, “Soulfood” po motivima romana Žane Poliakov u izvođenju glumca Slavka Kalezića i “The Beauty Queen” Martina Mekdone u adaptaciji i režiji Ane Vukotić.

Narodno pozorište Sarajevo gostovaće u nacionalnom teatru u srijedu, 15. maja s predstavom “Jedan je Muhammad Ali” Almira Imširevića, u režiji Dina Mustafića. Uloge tumače Ermin Sijamija, Slaven Vidak, Vedrana Božinović, Sanela Krsmanović-Bistrivoda, Dino Bajrović i muzičar Ratko Zečević. Predstava će biti izvedena na Velikoj sceni s početkom u 20 sati.

U cilju nastavka regionalne saradnje, Crnogorsko narodno pozorište gostovaće u četvrtak, 30. maja u Narodnom pozorištu u Beogradu s predstavom “Šćeri moja”, koju je prema tekstu Maje Todorović režirala Ana Vukotić. Izvođenje je na Velikoj sceni u 19:30h.

Omaž jednom od najznačajnijih reditelja Veljku Bulajiću, koji je nadavno preminuo u Zagrebu, biće održan u utorak, 14. maja na Sceni Studio. Tom prilikom biće prikazan film “Čovjek koga treba ubiti”, a ulaz je slobodan.

U okviru Javnog čitanja savremene crnogorske drame biće predstavljeno djelo “Tvoje pravo ja ili Moderna Bajka o Zamjenčadima”. Dramu autora Sergeja Pavlovića čitaće crnogorski glumci, dok će program biti održan u poneđeljak, 13. maja na Sceni Studio u 19h, uz slobodan ulaz.

Ulaznice se mogu rezervisati i kupiti putem veb-sajta www.cnp.me i na biletarnici, a više informacija o aktivnostima Crnogorskog narodnog pozorišta dostupno je na društvenim mrežama Facebook i Instagram, kao i Viber kanalu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


9 + eighteen =