U Lovćencu završena druga po redu škola “Crna Gora moja postojbina”

 

krstas logo

 
 

Svečanom dodjelom diploma, 18. juna 2013. u Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu, završena je druga po redu škola “Crna Gora moja postojbina”

Nastava, koju su izvodili profesor književnosti Aleksandra Vučinić i profesor razredne nastave Gordana Krivokapić, je počela 12. novebra 2012. godine i obuhvatala je predmete: Istorija Crne Gore, Geografija Crne Gore, Crnogorska književnost, Crnogorski jezik, Kulturna baština Crne Gore i Muzička kultura Crne Gore.

 

Skola Crna Gora moja postojbina - 1

Skola Crna Gora moja postojbina - 5

 

Školu je organizovalo Udruženje Crnogoraca Srbije „Krstaš“ uz podršku Ministarstva prosvjete Crne Gore i Centra za iseljenike Crne Gore.

 

Skola Crna Gora moja postojbina - 6

Skola Crna Gora moja postojbina - 2

 

U ime organizatora, polaznicima koji su uspješno završili školu, diplome je uručio Nenad Stevović istakavši značaj škole za crnogorsko iseljeništvo i doprinos Udruženja “Krstaš” projektu škole “Crna Gora moja postojbina”. Za proteklih 6 godina, kroz Ljetnu školu na Ivanovim koritima i kroz dvije generacije škole u Lovćencu, blizu 100 lovćenačke đece se upoznalo sa ljepotama crnogorskog jezika i književnosti i sa kulturnom i istorijskom baštinom svoje postojbine. Udruženje Crnogoraca Srbije “Krstaš” je zbog toga vrlo ponosno.

 

Skola Crna Gora moja postojbina - 3

Skola Crna Gora moja postojbina - 4

Skola Crna Gora moja postojbina - 7

 

Interesovanje đaka za narednu školsku godinu je veliko, a za “upisni rok” je odrijeđen period od 1. do 15. septembra.

 

Press služba “Krstaš”
19.06.2013.