U Lovćencu završena škola “Crna Gora moja postojbina”

 

 

U Lovćencu završena škola “Crna Gora moja postojbina”

 

U Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu, u neđelju 1. aprila 2012 godine, održana je svečanost povodom završetka škole „Crna Gora moja postojbina“.

Školu je organizovalo Udruženje Crnogoraca Srbije „Krstaš“ u saradnji sa Centrom za iseljenike Crne Gore i Ministarstvom prosvjete i sporta Crne Gore.

 

 

Škola je počela sa radom 27. novembra 2011 godine i djeca su tokom 80 časova slušala nastavu i učila predmete: Istorija Crne Gore, Geografija Crne Gore, Crnogorska književnost, Crnogorski jezik, Kulturna baština Crne Gore i Muzička kultura Crne Gore. Nastavu su izvodili profesor književnosti Aleksandra Vučinić i profesor razredne nastave Gordana Krivokapić.

 

 

Đeci koja su uspješno završila školu diplome i poklone je uručio Nenad Stevović predsjednik Krstaša a pored njega i nastavnika skup su pozdravili i Bela Bojtoš direktor Osnovne škole „Nikola Đurković“ iz Feketića i Pal Karolj predsjednik Skupštine opštine Mali Iđoš.

 

 

Udruženje Crnogoraca Srbije „Krstaš“ se zahvaljuje Centru za iseljenike Crne Gore, Ministarstvu prosvjete i sporta Crne Gore i opštini Mali Iđoš na saradnji, pomoći i ukazanom povjerenju.

 

 

Smatrajući da je škola „Crna Gora moja postojbina“ izuzetan projekat koji je na kursu crnogorskog nacionalnog dobra i na liniji opšte emancipacije crnogorske zajednice u iseljeništvu, Krstaš će  nastaviti da organizuje školu kao obavezni dio svog godišnjeg programa rada.